Leírás
Bárdos György: A tejcukorérzékenység
Allergia, Laktóz intolerancia
A laktóz intolerancia, magyar nevén tejcukorérzékenység a laktáz enzim hiánya ill. csökkent termelődése, aminek következtében az összes tejcukor vagy annak egy része lebontatlanul kerül tovább a vékonybélből. Az elnevezés további szinonimái (laktáz hiány, hipolaktázia) is az enzim hiányára utalnak. A belekben továbbhaladó emésztetlen, elbontatlan laktózt végül a vastagbél baktériumai bontják el rövid szénláncú savakká (tejsav, stb.) és gázokká. Két gramm tejcukorból (kevesebb, mint fél deciliter tej laktóztartalma) közel másfél liter hidrogén gáz képződhet. A könyv nélkülözhetetlen információkat tartalmaz a laktóz intolerancia diétájával kapcsolatban!
Új könyv, kifogástalan állapotban.
Laktóz Érzékenyek Társasága
Összesen 64 oldal
Értékelések
Még nincsenek értékelések.