A tejcukorérzékenység (laktóz intolerancia) könyv (Bárdos György)

490 Ft

Bárdos György: A tejcukorérzékenység

Allergia, Laktóz intolerancia

Új könyv, kifogástalan állapotban.

Laktóz Érzékenyek Társasága

Összesen 64 oldal

Leírás

Bárdos György: A tejcukorérzékenység

Allergia, Laktóz intolerancia

A laktóz intolerancia, magyar nevén tejcukorérzékenység a laktáz enzim hiánya ill. csökkent termelődése, aminek következtében az összes tejcukor vagy annak egy része lebontatlanul kerül tovább a vékonybélből. Az elnevezés további szinonimái (laktáz hiány, hipolaktázia) is az enzim hiányára utalnak. A belekben továbbhaladó emésztetlen, elbontatlan laktózt végül a vastagbél baktériumai bontják el rövid szénláncú savakká (tejsav, stb.) és gázokká. Két gramm tejcukorból (kevesebb, mint fél deciliter tej laktóztartalma) közel másfél liter hidrogén gáz képződhet. A könyv nélkülözhetetlen információkat tartalmaz a laktóz intolerancia diétájával kapcsolatban!

Új könyv, kifogástalan állapotban.

Laktóz Érzékenyek Társasága

Összesen 64 oldal

A tejcukorérzékenység (laktóz intolerancia) könyv (Bárdos György)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A tejcukorérzékenység (laktóz intolerancia) könyv (Bárdos György)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest